Galderma

Utmaning

Historien om den digitala hudterapeuten började när det nystartade bolaget Instant Advice från Lund i Skåne tog kontakt med Knowit. Bolaget har i flera år fokuserat på hudbehandling kopplat till AI, där fokus är att ta fram en personlig digital hudterapeut som kunde ge råd och uppmuntra kunden direkt via mobilen. Syftet var att fokusera på banbrytande AI i stället för att utveckla IT-system.

Efter några försök att själva skapa en kundcentrerad lösning tog de kontakt med Knowit. Vårt kontor i Malmö kopplades in som gillade både idéen och tekniken bakom.

Galderma

Lösning

Ett tvärprofessionellt team sattes ihop tillsammans med kund och började arbeta tillsammans för att lösa uppgiften. Cirka 10 000 bilder krävdes för att AI-algoritmen skulle kunna ge användaren ett korrekt svar. Knowit levererade både UI- och UX-design, en Azure-baserad server i backend och en mobilapplikation.

Galderma

Resultat

En mobilapplikation togs fram där användaren kan få rådgivning och instruktioner till hur de ska använda olika hudvårdsprodukter. Användaren tar sedan kort på sig själva (selfies) dagligen som sedan läses och bearbetas av AI. På detta sätt blir det lättare för användaren med olika hudrelaterade problem att se sin egen utveckling i behandlingen.

Kontakta oss
Mats Klippberg
Sales
Till toppen