En kvinna framför en dator.

Utmaning

Ørsted hade utmaningar med att hantera stora mängder data, och efter nya lagkrav beslöt sig verksamheten för att det var dags att upphandla och införa nytt Meter Data Management System (MDMS), smart metering och tjänster för sina kunder. 

 

Lösning

Efter att MDMS och smart metering införts kan Ørsted nu bearbeta stora mängder samlad data. De får ut automatiska rapporter på förbrukning, trender, intäktsbaserad mätaravläsningar. Detta innebär att Ørsted snabbt kan indetifiera eventuella problem, såsom dålig spänningskvalitet i nätet, och då snabbt åtgärda dem. 

Knowit Insight hjälpte Ørsted att sätta en sourcingstrategi, och var med och stöttade dem under upphandlingsprocessen och stärkte upp under projektet. 

Resultat

Idag har Ørsted en framtidsorienterad lösning som kan tillgodose morgondagens behov på en flexibel elmarknad, och samtidigt uppfylla de lagar och regeler som gäller för marknaden. Deras två duktiga leverantörer hjälper dem att nå sina mål, deras projekt framskrider med framgång, och de förväntas vara klara till år 2020.

Kontakta oss
Hanna Nettelvik
Erbjudandeansvarig
Till toppen