En kvinna framför en dator.

Utmaning

Dong Energy hade utmaningar med att hantera stora mängder data, och efter nya lagkrav beslöt sig DONG för att det var dags att upphandla och införa nytt Meter Data Management System (MDMS), smart metering och tjänster för sina kunder. 

 

Lösning

Efter att MDMS och smart metering införts kan DONG nu bearbeta stora mängder samlad data. De får ut automatiska rapporter på förbrukning, trender, intäktsbaserad mätaravläsningar. Detta innebär att DONG snabbt kan indetifiera eventuella problem, såsom dålig spänningskvalitet i nätet, och då snabbt åtgärda dem. 

Knowit Insight hjälpte Dong att sätta en sourcingstrategi, och var med och stöttade dem under upphandlingsprocessen och stärkte upp under projektet. 

Resultat

Idag har DONG Energy en framtidsorienterad lösning som kan tillgodose morgondagens behov på en flexibel elmarknad, och samtidigt uppfylla de lagar och regeler som gäller för marknaden. Deras två duktiga leverantörer hjälper dem att nå sina mål, deras projekt framskrider med framgång, och de förväntas vara klara till år 2020.

Vad kan vi hjälpa dig med?
Kontakta oss
Kontakta oss
Eller ring oss på +46 766 285600

Vill du att vi ringer dig?

Eller ring oss på +46 766 285600

Tack för ditt meddelande! Vi ringer dig inom kort. Hälsningar, Knowit Insight

Till toppen