När genomförs programmet?

Programmet genomförs under hösten med start i september.

Hur långt är programmet?

Traineeprogrammet sträcker sig över ca 4 månader, från september till december.

Vad innehåller programmet?

Teori varvas med praktik för att ge dig de bästa förutsättningarna att utvecklas och göra en spännande karriär som konsult. Programmet startar med några intensiva veckor med teori och föreläsningar i Stockholm som varvas med praktiska övningar. Under dessa veckor får du ta del av metoder, verktyg, praktiska övningar, tips, råd och lärdomar från både seniora kollegor och externa utbildare. Efter de inledande veckorna får du chansen att applicera dessa verktyg i riktiga kunduppdrag.

Under programmet har du en dedikerad mentor att använda som stöd för samtal. Under din första tid som juniorkonsult får du också god handledning för att känna trygghet i en kundleverans.

Vilka roller och kompetensinriktningar söker ni?

Våra behov ser olika ut från år till år. I de ortspecifika annonserna står det vilka roller och kompetensinriktningar vi efterfrågar.

Är programmet detsamma för alla – oavsett kompetensinriktning och roll?

En stor del av innehållet i traineeprogrammet är gemensam för alla, exempelvis programstarten i Stockholm. Under din specialiseringstid får du en mix av teori och praktik inom det område du valt att inrikta dig, och du ingår i ett team med specialister.

Vem kan söka programmet?

Du med relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet inom området är välkommen att ansöka till programmet. En kandidatexamen är inte ett måste – men definitivt en fördel.

Hur många platser finns i programmet?

Det ser olika ut från år till år men som oftast mellan 20-30 deltagare.

Vilket språk talas under programmet?

De flesta utbildningarna och föreläsningarna är svenskspråkiga, så den som söker bör förstå svenska.

Vad får jag för stöd som trainee på Knowit?

Utöver kollegorna i trainee-kullen, programledarna och övriga kollegor tilldelas varje trainee en mentor. En mentor finns som stöd för alla möjliga frågor du kan ha som ny på Knowit. Det kan gälla rutiner på Knowit i allmänhet, konsultrollen, kunduppdrag m.m.

Under praktikperioden kan du utöver mentor ha en handledare som finns som direkt stöd i det projekt du arbetar i.

Vad ska jag förvänta mig kring kulturen?

Vårt medarbetarlöfte – Grow. Make a difference. Together – visar vilken sorts företag vi vill vara. Vi rår inte bara om oss själva på Knowit – vi är ett kollektiv som hjälper och tar hand om varandra. Vi är kamratliga, släpper fram och lyfter varandra – alltid! Vi vill skapa en miljö där alla känner sig trygga med att bidra och där engagemang och glädje står i fokus. Det är i en sådan kultur vi tror att vi utvecklas som allra bäst.

Går programmet på flera orter?

Ja, oftast erbjuder vi programmet på flera orter i Sverige men med en gemensam programstart i Stockholm.

Var bor jag under programstarten om jag inte ska tillhöra Stockholms-kontoret?

Du kan vara lugn! Knowit ordnar lägenhet.

På vilka orter erbjuder ni traineeprogrammet?

Det är olika från år till år. På ansökningssidan ser du vilka orter i Sverige som vi erbjuder traineeprogrammet.

Kan jag söka till flera orter?

Ja, det går bra.

Får jag en anställning?

Ja! Om du får en plats i traineeprogrammet är du anställd på Knowit från och med programstart.

Får jag lön under programmet?

Ja, din anställning börjar i och med programstart där du får en marknadsmässig lön från och med första dagen.

Kan jag bli uppsagd?

En provanställning gäller från första dagen och sträcker sig över 6 månader, d.v.s. att du kan bli uppsagd under denna tid om det av någon anledning inte fungerar mellan dig och Knowit. Att en trainee blir uppsagd sker ytterst sällan.

När öppnar ansökan?

Webbanmälan öppnar i början av varje år, oftast i januari eller februari.

När stänger ansökan?

Det varierar från år till år, men oftast stänger ansökan i april eller maj.

Hur ansöker jag?

När vårt traineeprogram är öppet för ansökan hittar du våra trainee-annonser bland andra lediga jobb på www.knowit.se/jobb/

Där väljer du ort och den inriktning du vill ha i traineeprogrammet och fyller sedan i ansökningsformuläret. Ansök genom att klicka på sökknappen inne i annonsen.

Hur vet ni vad jag vill arbeta med?

I formuläret för ansökan väljer du det/de områden du är intresserad av att specialisera dig inom.

Tänk om jag väljer fel kompetensområde?

Om du ångrar dig, av någon anledning, är det inte hela världen. Om du exempelvis känner att du inte vill jobba som designer utan snarare som utvecklare är det fullt möjligt att göra den omställningen på Knowit.

Vad händer efter att jag skickat in min ansökan?

När du skickat in din ansökan får du ett automatiskt bekräftelsemeddelande. Därefter kan du bli kallad till intervju. Blir du inte kallad till intervju får du ett meddelande om att du tyvärr inte gått vidare i rekryteringsprocessen.

Hur ser rekryteringsprocessen ut?

I Knowit-koncernen är det flera olika dotterbolag som rekryterar till programmet och processen kan därför se annorlunda ut beroende på vilket bolag som rekryterar. Allt som oftast kallas du till åtminstone en intervju hos det Knowit-bolag som visat intresse. Vilket bolag du hamnar på intervju hos beror bland annat på dina val av kompetensområden i ansökan.

Vad får jag för återkoppling efter att jag ansökt?

Så länge du inte får återkoppling, som säger att du inte får en plats i programmet, finns möjligheten att bli kallad till intervju. Vid några schemalagda tillfällen går en generell information ut till dem som inte kvalificerar sig – detta åtminstone en gång i månaden så länge ansökan är öppen.

Om du inte får återkoppling betyder det att du fortfarande har en möjlighet att få en plats. Vi går igenom hundratals profiler och träffar massor av kandidater – det kan därför bli en utdragen process, så ha tålamod.

Jag kan inte komma till aktuell ort på intervju – kan jag ansöka ändå?

Ja, då löser vi det med ett videosamtal. Vi är digitala.

Till toppen