Att söka

Både våra traineeprogram och graduateprogram är anpassade för dig som nyligen tagit examen eller är ny i branschen. Programmen har olika namn för att de skapats vid olika tillfällen och gentemot olika kompetensområden. Alla våra program är skräddarsydda till sitt kompetensområde, vi erbjuder dig en trygg och bra kickstart som konsult.

Det som förenar oss på Knowit är målet att utveckla digitala lösningar som möjliggör en hållbar samhällsutveckling. Du har en relevant utbildning inom till exempel design, digital marknadsföring, programmering, management, juridik, data- och systemvetenskap, civilingenjör, högskoleingenjör eller så har du jobbat ett tag och är intresserad av att byta karriär. Du lockas av variationen som konsultlivet erbjuder.

Du söker till det program som erbjuder det kompetensområde du vill jobba med framöver. Vi erbjuder olika program för bland annat utvecklare (inom frontend och backend), ux:are, digitala designers, digitala marknadsförare, cybersäkerhetsspecialister, jurister och managementkonsulter.

Vilka yrkesroller du kan söka till varierar från år till år. När ansökan öppnar berättar vi mer om vilka jobb vi kan erbjuda. 

Vi finns på flera orter i Sverige och likt yrkesroller så publicerar vi också vilka orter du kan söka till när ansökan öppnar. 

Tänk noga igenom vilken ort du vill arbeta på och inom vilket område. Vi får många ansökningar och därför är det viktigt för oss att förstå var du helst vill starta din karriär och fortsätta utvecklas.

Du ansöker via den jobbannons som finns tillgänglig på knowit.se/jobb när ansökningsperioden för det program du vill gå är öppen.

När du skickat in din ansökan får du ett automatiskt bekräftelsemeddelande. Därefter kan du bli kallad till intervju. Blir du inte kallad till intervju får du ett meddelande om att du tyvärr inte gått vidare i rekryteringsprocessen.

I Knowit-koncernen är det flera olika dotterbolag som rekryterar till programmet och processen kan därför se annorlunda ut beroende på vilket bolag som rekryterar. Går du vidare i processen efter att du ansökt så kallar vi dig till en intervju hos det Knowit-bolag som visat intresse. Vilket bolag du hamnar på intervju hos beror bland annat på dina val av kompetensområden i ansökan.

Inom vissa jobb tillämpar vi också tester. Detta framgår i informationen du får tillgång till när det är dags att söka.

Så länge du inte får återkoppling, som säger att du inte får en plats i programmet, finns möjligheten att bli kallad till intervju. Vid några schemalagda tillfällen går en generell information ut till dem som inte kvalificerar sig – detta åtminstone en gång i månaden så länge ansökan är öppen.

Om du inte får återkoppling betyder det att du fortfarande har en möjlighet att få en plats. Vi går igenom hundratals profiler och träffar massor av kandidater – det kan därför bli en utdragen process, så ha tålamod.

Ja, då löser vi det med ett videosamtal. Vi är digitala. :)

Om våra olika program

Vi har program som pågår i tre månader upp till ett år, längden på det program du söker till beskrivs i programinformationen som finns tillgänglig när du ansöker.

Alla program innehåller praktiska arbetsuppgifter, du är anställd från dag ett och jobbar i interna eller externa uppdrag under tiden du deltar i ett av våra trainee- eller graduateprogram. Samtidigt deltar du också i utbildningar som inom ditt kompetensområde, konsultrollen och affärsmannaskap.

Ja, du påbörjar din provanställning samtidigt som programmet börjar och har då marknadsmässig lön samt de förmåner som erbjuds.

Från första dagen börjar din provanställning att gälla, den sträcker sig över sex månader. Under denna period hinner du lära känna oss och vi dig, om det av någon anledning inte fungerar bra är det under denna period du kan bli uppsagd. Det är väldigt ovanligt att vi från Knowit säger upp programdeltagare.

Om du kommer på det under ansökningsperioden behöver du skicka in din ansökan på nytt, till det jobb och kompetensområde du är intresserad av. Ta också kontakt med rekryteraren som står namngiven i det jobb du vill avbryta din ansökan till.

Efter att du börjat? Då pratar du med din närmaste chef, finns möjligheten ser vi över en förflyttning. Men vi kan inte lova att den yrkesroll du hellre vill ha finns tillgänglig, så tänk noga igenom vad du vill jobba med innan du skickar din ansökan.

Hur är det att jobba på Knowit?

Då jobbar du vidare inom det kompetensområde du sökt dig till och kan fortsätta utvecklas som specialist på ditt område. Det finns goda möjligheter att fortsätta din långsiktiga utveckling på Knowit, en viktig del i vår vardag är att hålla oss uppdaterade inom våra kompetensområden och vi erbjuder möjligheter för kompetensutveckling oavsett var du är i din karriär.

Vårt medarbetarlöfte – Grow. Make a difference. Together – visar vilken sorts företag vi vill vara. Vi rår inte bara om oss själva på Knowit – vi är ett kollektiv som hjälper och tar hand om varandra. Vi är kamratliga, släpper fram och lyfter varandra – alltid! Vi vill skapa en miljö där alla känner sig trygga med att bidra och där engagemang och glädje står i fokus. Det är i en sådan kultur vi tror att vi utvecklas som allra bäst. 

Vi gillar att ses och hitta på saker tillsammans, kontoret är vår möjlighet att samlas, checka in och ha kul. Med det sagt kan vi ofta erbjuda en hybrid vardag där du kan jobba hemifrån en del. Hur mycket skiljer sig åt då vissa av oss på Knowit arbetar i uppdrag som måste utföras på kontoret eller hos kunden. Allt om hur just din vardag kan komma att se ut får du veta under rekryteringsprocessen.

Till toppen