Att vara trainee

Trevliga kollegor, grymma utbildningar och ett nätverk som ständigt växer. Ungefär så beskriver några av våra traineer när de kortfattat får berätta lite om Knowits traineeprogram.

Wendela, trainee på Knowit

Wendela

Vad tar du med dig från traineeprogrammet?

– Under programmets gång lär man sig otroligt mycket, mer än vad jag någonsin skulle kunnat ana innan. Ett stort plus med programmet var att ha en mentor, en trygghet som finns till hands när man behöver vägledning eller lite extra stöttning. Sedan var det väldigt roligt att komma in i ett team och speciellt eftersom vi jobbar i tvärfunktionella team, vilket har gjort att man får ökad förståelse och insikt för kollegornas arbete, utöver sin egen roll. Hit ska du söka ifall du vill lära dig massvis, tycka det är kul att gå till jobbet varje dag och vara en del av ett grymt gäng!

Eric, graduate

Eric

Vad får dig att trivas på Knowit?

– Att det är sådant fokus på personlig utveckling samt balans mellan arbetsliv och fritid. Vill jag lära mig något nytt eller utvecklas inom något så finns det utrymme för det och jag har regelbundna möten med min konsultchef, där vi stämmer av hur det går och hur arbetsbelastningen ser ut. Kombinationen av det personliga och programmets workshops, inom bland annat kundrelationer, projektledning och konflikthantering, gjorde att jag kände mig trygg att ta mig an mina första uppdrag som konsult.

Edvin, trainee på Knowit

Edvin

Motsvarade programmet dina förväntningar?

– Traineeprogrammet gav energi och kunskap, mycket genom att få lära känna andra som också vill bli duktiga utvecklare. Det finns en härlig vilja att lära sig och dela med sig av sin kunskap på Knowit. I programmet introducerades vi till alltifrån testning och devops till organisationskultur och arbetsmiljö. Det har också givit en god förståelse för bolaget och ett bra nätverk. Det roligaste var hur snabbt vi fick förtroendet att börja arbeta i uppdrag. Alla gånger när saker inte gick riktigt som tänkt var det skönt att ha en mentor som hjälpte till. Om du också tycker att det roligaste i plugget var när man fick skriva kod, oavsett språk, kom och arbeta med oss. Det blir kul!

Gustav, trainee på Knowit

Gustav

Vad skulle du vilja lyfta med traineeprogrammet?

– Mycket under traineeprogrammet är värt att lyfta men det roligaste och mest lärorika var när jag och sju andra traineer fick ett litet projekt att genomföra på en vecka. Vi var fem stycken utvecklare och två testare som fick bygga en ny funktion till ett redan existerande projekt. Vi fick ta det från idé till design, utveckling och testning. Vi använde oss av de verktyg och metoder som projektet redan använde sig av vilket gjorde att vi verkligen fick förstå och se hur det går till på riktigt. I slutet av veckan fick vi dessutom presentera vårt resultat i form av en sprint-demo för projektledaren och närmaste chefer. Det var nervöst men väldigt lärorikt och roligt.

Milica Baic trainee på Knowit

Milica

Hur ser du på programmet?

– Innehållsmässigt motsvarade traineeprogrammet mina förväntningar, men den dynamik och samhörighet som skapades i traineegruppen var utöver förväntningarna. Knowits traineeprogram är ett utmärkt tillfälle att nätverka med kollegor från olika IT-inriktningar, men också med kollegor som sitter runt omkring i Sverige. Jag fick tillfälle att lära känna fantastiska personer från bland annat Sundsvall och Uppsala, vilket jag uppskattar. Även den stöttning som jag var ute efter när jag sökte traineeprogram fanns på Knowit. Jag fick en ordentlig start på arbetslivet.

Till toppen