Att vara trainee

Möt några av våra traineer

Alexandra, trainee på Knowit

Alexandra

Vad tar du med dig från traineeprogrammet?

– Från programmet tar jag med mig kunskap och nya erfarenheter. Under flera veckor fick vi ta del av grymma utbildningar inom flera olika kompetensområden, vilket gav mig en helhetsförståelse och en bra grund att stå på när jag sedan gick ut på min praktik. Förutom en fantastisk start på karriären så tar jag också med mig gemenskapen och alla nya vänner. Vi traineer blev snabbt ett tajt gäng som håller kontakten än idag. Allt detta, samt den familjära företagskulturen gjorde mig övertygad om att jag tagit rätt beslut att välja Knowits traineeprogram!

Johan Brunlöf, trainee på Knowit

Johan Brunlöf

Motsvarade programmet dina förväntningar?

– Ja, programmet har motsvarat mina förväntningar med råge! Att komma in tillsammans med 27 stycken andra traineer gjorde att man snabbt kunde bygga sig ett bra nätverk inom bolaget och samtidigt privat. Eftersom traineerna är spridda över flera olika bolag inom koncernen är det en bra ingång att ta hjälp genom dem om det behövs. Jag har genom programmet fått med mig en relevant utbildning inom mitt område samt nyttig presentationsteknik och ett bra nätverk som bara växer! Kulturen och arbetsmiljön på Knowit är något som vi pratade mycket om under traineeprogrammet, och det tar jag verkligen med mig. 

Gustav, trainee på Knowit

Gustav

Vad skulle du vilja lyfta med traineeprogrammet?

– Mycket under traineeprogrammet är värt att lyfta men det roligaste och mest lärorika var när jag och sju andra traineer fick ett litet projekt att genomföra på en vecka. Vi var fem stycken utvecklare och två testare som fick bygga en ny funktion till ett redan existerande projekt. Vi fick ta det från idé till design, utveckling och testning. Vi använde oss av de verktyg och metoder som projektet redan använde sig av vilket gjorde att vi verkligen fick förstå och se hur det går till på riktigt. I slutet av veckan fick vi dessutom presentera vårt resultat i form av en sprint-demo för projektledaren och närmaste chefer. Det var nervöst men väldigt lärorikt och roligt.

Charles Simba, trainee på Knowit

Charles Simba

Vad skulle du vilja lyfta med programmet?

– Under traineeprogrammet får man en närmare relation med sina traineekollegor. Vi alla satt i samma båt så vi hade varandra att bolla med när det dök upp något som man var lite osäker på. Mest glad är jag över vänskapen med Milica Baic. Vi var på samma traineeuppdrag ihop på Svenska kyrkan. En annan grej som jag tycker var viktig är att vi fick lära oss inte bara hur det är att vara konsult, utan också hur man ska vara som konsult. Bland annat har vi fått med allt från presentationsteknik, gruppdynamik, spetskompetensutveckling och tips och tricks för att snabbt komma in i nya uppdrag. Jag kan som .NET-utvecklare verkligen rekommendera Knowits traineeprogram till alla som vill ta ett första steg i karriären!

Milica Baic trainee på Knowit

Milica Baic

Hur ser du på programmet?

– Innehållsmässigt motsvarade traineeprogrammet mina förväntningar, men den dynamik och samhörighet som skapades i traineegruppen var utöver förväntningarna. Knowits traineeprogram är ett utmärkt tillfälle att nätverka med kollegor från olika IT-inriktningar, men också med kollegor som sitter runt omkring i Sverige. Jag fick tillfälle att lära känna fantastiska personer från bland annat Sundsvall och Uppsala, vilket jag uppskattar. Även den stöttning som jag var ute efter när jag sökte traineeprogram fanns på Knowit. Jag fick en ordentlig start på arbetslivet.

Till toppen