Att vara trainee

Möt några av våra traineer

Thea Backlund, trainee på Knowit

Thea Backlund

Varför valde du Knowits traineeprogram?

– Jag tittade på flera olika traineeprogram. Vad som gjorde Knowit till en klar vinnare var alla fantastiska Knowitare som jag träffade på mässor och väl på företaget. För mig betyder det mycket att trivas med mina kollegor på jobbet. Tillsammans kommer man längre. Det må vara klyschigt, men det stämmer! Om du letar efter ett mer konkret svar på frågan då säger jag konsultmannaskap, gruppdynamik, agila arbetsmetoder, testutbildning, presentationsteknik, visualisering och visualiseringsverktyg, digitalisering, projektledning, förvaltning, certifieringar, workshops samt programmeringskurser och så vidare. Listan fortsätter, för det här är endast ett urval av det som stod på schemat under programmets första månad.

Johan Brunlöf, trainee på Knowit

Johan Brunlöf

Motsvarade programmet dina förväntningar?

– Ja, programmet har motsvarat mina förväntningar med råge! Att komma in tillsammans med 27 stycken andra traineer gjorde att man snabbt kunde bygga sig ett bra nätverk inom bolaget och samtidigt privat. Eftersom traineerna är spridda över flera olika bolag inom koncernen är det en bra ingång att ta hjälp genom dem om det behövs. Jag har genom programmet fått med mig en relevant utbildning inom mitt område samt nyttig presentationsteknik och ett bra nätverk som bara växer! Kulturen och arbetsmiljön på Knowit är något som vi pratade mycket om under traineeprogrammet, och det tar jag verkligen med mig. 

Stina Sandström, trainee på Knowit

Stina Sandström

Vad tar du med dig från traineeprogrammet?

– Främst det nätverk som jag byggde upp under traineeprogrammet, men jag tar även med mig de värderingar som Knowit trycker på. Knowit är en organisation som växer och skapar en skillnad tillsammans, vilket traineeprogrammet är ett bevis på. Självklart tar jag även med mig all den kunskap som lärdes ut inom de olika IT-disciplinerna. Vi fick ta del av grymma utbildningar som är värdefulla i en konstant växande bransch. Idag är jag konsult på Telenor, det var även där jag gjorde min praktik. Det som jag uppskattar mest med Knowit är all den kunskap som finns på företaget. Att konstant utvecklas är det som får mig att älska mitt jobb.

Charles Simba, trainee på Knowit

Charles Simba

Vad skulle du vilja lyfta med programmet?

– Under traineeprogrammet får man en närmare relation med sina traineekollegor. Vi alla satt i samma båt så vi hade varandra att bolla med när det dök upp något som man var lite osäker på. Mest glad är jag över vänskapen med Milica Baic. Vi var på samma traineeuppdrag ihop på Svenska kyrkan. En annan grej som jag tycker var viktig är att vi fick lära oss inte bara hur det är att vara konsult, utan också hur man ska vara som konsult. Bland annat har vi fått med allt från presentationsteknik, gruppdynamik, spetskompetensutveckling och tips och tricks för att snabbt komma in i nya uppdrag. Jag kan som .NET-utvecklare verkligen rekommendera Knowits traineeprogram till alla som vill ta ett första steg i karriären!

Milica Baic trainee på Knowit

Milica Baic

Hur ser du på programmet?

– Innehållsmässigt motsvarade traineeprogrammet mina förväntningar, men den dynamik och samhörighet som skapades i traineegruppen var utöver förväntningarna. Knowits traineeprogram är ett utmärkt tillfälle att nätverka med kollegor från olika IT-inriktningar, men också med kollegor som sitter runt omkring i Sverige. Jag fick tillfälle att lära känna fantastiska personer från bland annat Sundsvall och Uppsala, vilket jag uppskattar. Även den stöttning som jag var ute efter när jag sökte traineeprogram fanns på Knowit. Jag fick en ordentlig start på arbetslivet.

Johan Wilander, trainee på Knowit

Johan Wilander

Varför valde du Knowits traineeprogram?

– Jag hade, förmodligen som många andra, väldigt svårt att bestämma mig för var jag ville påbörja mitt arbetsliv och exakt vad jag skulle och ville göra. Att jag i slutändan stod inför valet att välja mellan tre olika arbetsgivare underlättade inte detta beslut. Jag hade tidigare skrivit mitt examensarbete hos Knowit och hade redan då fått en väldigt god känsla av vad det var för typ av företag. Detta var självklart en betydande faktor, men det var i slutändan utvecklingsmöjligheten som fick mig att välja Knowit. Det var på Knowit som jag skulle få störst chans att utvecklas både inom ämnen som var bekanta, men även områden som jag aldrig tidigare har berört.  

Jag fick tidigt en känsla av att Knowit är ett företag där jag som individ har möjlighet att växa både personligt och i min yrkesroll. 

Till toppen