Att vara trainee

Trevliga kollegor, grymma utbildningar och ett nätverk som ständigt växer. Ungefär så beskriver några av våra traineer när de kortfattat får berätta lite om Knowits traineeprogram.

Melina

Motsvarade programmet dina förväntningar?

– Jag skulle säga att programmet överträffade mina förväntningar på alla sätt och vis. Innehållet har varit både teoretiskt och praktiskt vilket gav mig både kunskapen och modet till att ge mig ut i branschen och träffa kunder. Under traineeprogrammet får man en alldeles unik inblick i olika projekt och yrkesroller, chans till att nätverka och lära känna nya kollegor – vilket för mig bidrog till en känsla av trygghet och samhörighet, det var extra skönt som ny på jobbet!

Eric, graduate

Eric

Vad får dig att trivas på Knowit?

– Att det är sådant fokus på personlig utveckling samt balans mellan arbetsliv och fritid. Vill jag lära mig något nytt eller utvecklas inom något så finns det utrymme för det och jag har regelbundna möten med min konsultchef, där vi stämmer av hur det går och hur arbetsbelastningen ser ut. Kombinationen av det personliga och programmets workshops, inom bland annat kundrelationer, projektledning och konflikthantering, gjorde att jag kände mig trygg att ta mig an mina första uppdrag som konsult.

Abdullahi

Vad får dig att trivas på Knowit?

– För mig som cybersäkerhetskonsult är bredden i programmet något jag uppskattat extra mycket, vi har träffat seniora experter och gått igenom det senaste inom cybersäkerhet samtidigt som vi genomfört workshops kring cybersäkerhetsscenarier och konsultmässighet. Jag gillar den öppna och gemensamma kulturen som finns här, oavsett din bakgrund och att alla är hjälpsamma. Något som verkligen sticker ut är viljan att lära sig mer, alla kollegor jag möter vill dela kunskap och erfarenheter. Jag är så glad att jag valde att söka till programmet och rekommenderar alla som vill starta en karriär inom cybersäkerhet att söka, ta chansen!

Hanna

Vad har du tagit med dig från programmet?

– Det var den bästa starten jag kunde få i min karriär. Man känner sig snabbt som en i gänget eftersom fokuset är stort inom hela Knowit på samhörighet, omtänksamhet och sund kultur. Kontaktnätet som skapades under programtiden har också visat sig vara väldigt värdefullt när jag idag arbetar som konsult. Likaså har traineeprogrammets onboarding en peppande energi som varvas med teori och praktiska övningar vilket ger möjligheten att fylla på sin verktygslåda, inte bara inför sin egen yrkesroll utan även inblicken i branschkollegornas arbetsdag. Jag trivs otroligt bra på Knowit, hit ska du söka om du vill utvecklas, tycka det är kul att gå till jobbet och vara en del av ett grymt gäng!

Gustav, trainee på Knowit

Gustav

Vad skulle du vilja lyfta med traineeprogrammet?

– Mycket under traineeprogrammet är värt att lyfta men det roligaste och mest lärorika var när jag och sju andra traineer fick ett litet projekt att genomföra på en vecka. Vi var fem stycken utvecklare och två testare som fick bygga en ny funktion till ett redan existerande projekt. Vi fick ta det från idé till design, utveckling och testning. Vi använde oss av de verktyg och metoder som projektet redan använde sig av vilket gjorde att vi verkligen fick förstå och se hur det går till på riktigt. I slutet av veckan fick vi dessutom presentera vårt resultat i form av en sprint-demo för projektledaren och närmaste chefer. Det var nervöst men väldigt lärorikt och roligt.

Edvin, trainee på Knowit

Edvin

Motsvarade programmet dina förväntningar?

– Traineeprogrammet gav energi och kunskap, mycket genom att få lära känna andra som också vill bli duktiga utvecklare. Det finns en härlig vilja att lära sig och dela med sig av sin kunskap på Knowit. I programmet introducerades vi till alltifrån testning och devops till organisationskultur och arbetsmiljö. Det har också givit en god förståelse för bolaget och ett bra nätverk. Det roligaste var hur snabbt vi fick förtroendet att börja arbeta i uppdrag. Alla gånger när saker inte gick riktigt som tänkt var det skönt att ha en mentor som hjälpte till. Om du också tycker att det roligaste i plugget var när man fick skriva kod, oavsett språk, kom och arbeta med oss. Det blir kul!

Till toppen