Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

JOBB

OPEN APPLICATION

Konsult till Försvarsbranschen - Systems Engineering

STOCKHOLM

Vi vill stärka försvarsområdet tillsammans med dig för en hållbar och säker omvärldsutveckling. Vi erbjuder kunskap och delaktighet i några av de mest komplexa och utmanande projekten i Sverige!

Dela jobbet

Vi på Knowit Defence Technology välkomnar dig som aktivt vill bidra till en hållbar och säker omvärldsutveckling. Centrala delar är demokrati, självständighet, oberoende och frihet. Vi vill stärka försvarsområdet och välkomnar särskilt dig som ny inom området. Du kommer att arbeta som konsult inom några av de mest komplexa och utmanande projekten i Sverige och bli en del i att systemförsörja Försvarsmaktens mark- och sjöstridskrafter med autonoma och robusta IT- och kommunikationssystem.

Hos oss blir du en del av ett gäng experter på ingenjörsdisciplinen Systems Engineering med god kännedom om konsultrollen, militär grundkunskap, systemförsörjning och militär teknik. Vår styrka ligger i kombinationen av att förstå vår omvärld, kundens verksamhet och tekniken som kunden behöver.

Vi erbjuder företagskultur, nöje och gemenskap samt goda karriärmöjligheter. Du omges av både yngre och äldre kollegor och får chans att uppleva det familjära i ett mindre bolag kombinerat med tryggheten från en etablerad koncern. I din roll får du möjlighet att utvecklas bland annat genom uppdragsledning, affärsområdesansvar, och mentorskap. Du är också en del av att forma vårt gemensamma företag.

Hållbarhet är något vi värderar högt och arbetar därför aktivt med att främja hållbart medarbetarskap till exempel genom att öka kunskapen inom området och att skapa en tillvaro där balans mellan arbets- och privatliv är möjlig.

Vi använder tester i rekryteringsprocessen för att kunna göra en rättvis bedömning av dig som kandidat och säkerställa ett kompetensbaserat urval. Det är också viktigt för oss att vi attraherar och anställer medarbetare som passar in i den förtegskultur vi värnar om, därför ser vi gärna att du motiverar varför just du skulle passa in i vårt företag.

Välkommen in med din ansökan så kanske vi ses vid ett personligt möte!

Krav:

- Teknisk högskoleutbildning, gärna civilingenjör, datavetare eller teknisk officer.

- Minst ett par års erfarenhet av Systems Engineering dvs. erfarenhet av tvärvetenskapligt ingenjörsarbete inom design, integration och hantering av komplexa system inom antingen det civila eller försvarsområdet.

- Då arbetet kan omfattas av försvarssekretess krävs svenskt medborgaskap och att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

- God kommunikationsförmåga och skriftlig förmåga på både svenska och engelska.

Vi värdesätter:

- Personliga kvalifikationer så som till exempel samarbetsförmåga, anpassningsförmåga och möjlighet att bryta ner komplexa sammanhang till mindre hanterbara delar.

- Erfarenhet av uppdragsledning eller kundansvar.

- Erfarenhet av tvärvetenskapligt ingenjörsarbete mot myndigheter eller andra stora organisationer med höga krav på robusthet, tillförlitlighet och säkerhet.

- Erfarenhet av IT- eller kommunikationssystem inom försvarsområdet.

- Certifieringar inom relaterade områden så som till exempel CSEP, CSEC, CPRE, CTFL.

- Innehav av B-körkort då resor till särskilda militära platser kan komma att bli aktuellt.

Liknande jobb