Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

JOBB

CLOUD

IT - arkitekt ex mjukvaruarkitekt, lösningsarkitekt, verksamhetsarkitekt.

STOCKHOLM

Dela jobbet

Är du en erfaren och nyfiken IT-arkitekt, som är mån om att arbeta i en agil organisation med en kultur som värdesätter lärande och kompetensfördelning? Vill du bli en del av ett specialist företag med fokus på arkitektur, med passion för kompetensutveckling och att ha roligt på jobbet? Letar du efter en chans att ta dina färdigheter till nästa nivå inom cloud?

Välkommen till Knowit; We are the Home of Cloud and Architecture Makers!

På Knowit Cloud & Architecture kommer du att vara en del av ett specialist företag, med en fantastiskt mix av konsulter som arbetar inom alla områden av arkitektur, allt från verksamhets-, lösnings- och mjukvaruarkitektur till enterprise nivå. Vi arbetar både i molnet och on prem gällande cloud lösningar i AWS, Azure och GCP.

Vi stöttar och inspirerar varandra i vårt arbete, där vi löser utmanande problem för våra kunder. Vi tror att kunskapsdelning och utbildning är en viktig framgångsfaktor för oss. Hos oss får du arbeta i ett företag med partnerskap med både Microsoft och AWS, och att bli certifierad är en naturlig del av jobbet.

Sammantaget får du på Knowit Cloud & Architecture möjlighet att arbeta och skratta med kollegor med varierande bakgrund och kompetensområden. Du kommer att få dela din kunskap både med kollegor och kunder, och växa och utveckla dig själv och dina färdigheter.

Vad du kommer att göra

Du kommer att vara mycket involverad i arkitekturell design, planering och implementering av lösningar. Du kommer att vara bryggan mellan affär och teknik, och tar ansvar för att lösa kundens olika problemområden och krav. Arkitektgranskningar, workshops och lösningsförslag ingår också i rollen, liksom analys, optimering och ständig förbättring av både tekniska och affärsmässiga processer. 

Vi förväntar oss att du bär på en daglig nyfikenhet när du leder dig själv och kunden till nya kreativa lösningar och metoder, tillsammans med den ständiga teknologiska utvecklingen inom arkitektur och cloud.

Som konsult på Knowit kommer du att arbeta med växlande uppdrag och projekt, med våra kunder på plats eller från vårt eget helt nya kontor i centrala Stockholm. Vi erbjuder ett brett utbud av olika typer av projekt och kunder, industrier och specialister inom Norden.

Vem är du?

För att lyckas i denna roll förväntar vi oss att du är en samarbetsvillig, kommunikativ och engagerad person. Din IT-bakgrund kan vara varierande, men från och med idag tilltalar du dig själv som en IT arkitekt med intresse för kunders företag och lösningsarkitektur. Vi uppskattar om du har erfarenhet från, eller är villig att lära dig, molnteknik. Vi uppskattar också om du har något av följande:

  • Förmåga att förstå och analysera lösningar ur en arkitekturell synvinkel
  • Förmågan att förverkliga affärskrav till hållbara lösningar
  • Stora färdigheter i att kommunicera med både tekniska och icke-tekniska parter
  • Förmåga att diskutera, förklara och motivera arkitektrella val
  • Erfarenhet av modellering av data och processer
  • Kunskaper om infrastruktur, nätverk eller datalagring.
  • Kunskap om utvecklingsprocesser och projektmetodik
  • Förståelse eller erfarenhet av arkitekturella ramverk
  • Kunskaper om mikrotjänster eller händelsedriven arkitektur (EDA)
  • Erfarenhet från olika uppdragsgivare och projekt

Kontaktperson

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jesper på jesper.senke@knowit.se Observera att vi inte hanterar några ansökningar via mejl.

Mer om knowit

Vi på knowit erbjuder en trygg anställning med generösa hälso- och friskvårdsbidrag samt pensions- och försäkringsförmåner. Vi jobbar hårt med jämställdhet, miljö och hållbarhet och vi är stolta och glada över att både vara klimatneutrala och det mest jämställda börsnoterade bolaget i Sverige. Vi har funnits i mer än 30 år och vi skapar unika kundvärden genom att erbjuda digitala och gränsöverskridande lösningar från våra fyra affärsområden, Connectivity, Experience, Insight och Solutions. Det är förmågan att kombinera kompetenser inom design och kommunikation samt managementkonsulting som skiljer oss från andra konsultbolag. Vår kultur präglas av öppenhet, förståelse för kundens affär, hög specialistkompetens och en vilja att ständigt utvecklas och vi är idag cirka 4000 medarbetare.

 

Liknande jobb