Lärandeteknologi för ökad konkurrenskraft - utmaningar och möjligheter

För dig på HR eller L&D som vill veta mer om lärandeteknologi och de krav den ställer på medarbetarna och deras digitala kompetens.

Det händer mycket inom teknikutvecklingen för lärande, så mycket att det fått en egen benämning: Edtech. Men vad innebär det egentligen för organisationen att dessa verktyg finns tillgängliga? Vilka krav ställer det på medarbetarna?

Vi har idag inte längre något val: i dagens digitaliserade värld måste vi använda den senaste teknologin för att skapa medarbetare som lär och utvecklas, och driver organisationen framåt. Detta ställer högre krav på att individen besitter digital kompetens och har en förmåga att ständigt lära nytt.

Så hur gör man resan med att få den bäst lämpade lärandeteknologin på plats, samtidigt som man utvecklar nödvändiga förmågor hos medarbetarna?

Vi kommer på detta webinar att titta på vad den stora tillväxten av digitala verktyg betyder för möjligheterna att stärka lärandet i organisationen. Vilka faktorer som spelar in när man bygger digital kompetens i organisationen. Hur vi får tekniken att verkligen arbeta för våra medarbetare och inte bli ytterligare system att hantera.

Som expert medverkar Johan Skoglöf, visionär och senior konsult med missionen att hjälpa företag att skapa framtidens lärande organisation. Med över 25 år i branschen och kunder som Ericsson, Volvo, Scania, SEB, Handelsbanken, H&M och ICA har Johan bred erfarenhet i hur lärande organisationer skapas.

Några av de områden vi kommer att ta upp är:

  • Nuläget
  • Hur har teknikutvecklingen sett ut fram till 2020, och nu under covid-19?
  • Vad tycker användarna om dagens system, t.ex. organisationens LMS?
  • Teknologi för lärande idag och imorgon
  • Vilken ny teknik finns tillgänglig? Hur ser dagens ekosystem för lärande ut?
  • Gapet mellan möjlighet med och faktisk användning av ny lärandeteknologi.
  • Digital kompetens
  • Har utbildningsfunktionen tillräcklig digital kompetens och förankring för att driva modernt lärande?
  • Vilka krav kan vi ställa på medarbetarna när det gäller digital kompetens och förmåga att lära?

Föreläsare är Johan Skoglöf, Business Transformation Consultant på Future Learning Organisation och  Henrik Ladström, Digital HR & People Facilitator, Knowit Insight.

Förutsättningar för deltagande: Webinaret kommer att genomföras på Zoom som laddas ner här. Möteslänk skickas ut separat. För att kunna delta behöver du ansluta med samma för- och efternamn som vid anmälan. Foto- och videoupptagning kan förekomma under hela eller delar av arrangemanget.

På detta seminarium avböjer vi anmälningar från dig som representerar en konsult för eller leverantör av relaterade lösningar, då vi vill hålla sammanhanget så neutralt som möjligt. Vi hoppas få träffa dig vid annat tillfälle framöver.

Knowit Insight är leverantörsoberoende konsulter inom digitalisering av HR och lön. Läs mer om oss här: knowit.se/hrm

Frågor? Skicka ett mejl till Henrik Ladström

Till toppen