Klara-Kurs februari 2023

Vi välkomnar alla Klara-användare till vår digitala Klara-kurs. Klara stödjer arkivredovisning utifrån allmänna arkivschemat såväl som verksamhetsbaserad arkivredovisning. I den här kursen vill vi lära ut helheten. Kursen (som sker vid två olika tillfällen) omfattar allmänt handhavande i Klara, grunderna för att komma igång med arkivredovisning samt fördjupningar med tillämpningar och exempel som visar hur båda förteckningssätten kan användas var för sig eller samverka. Kursen ger ett utmärkt tillfälle att komma igång om man är ny på Klara eller om man behöver friska upp eller fördjupa sina kunskaper.

I kursen kommer vi att visa samtliga funktioner kring arkivbeskrivning, arkiv, serier och volymer. Vi kommer också att skapa klassificeringsstruktur med processer, lägga till handlingstyper samt visa hur hanteringsanvisningar tas fram. Vi går igenom hur FE-typer och beteckningsserier registreras samt hur förvaringen läggs upp och kopplas till handlingstyper och handlingsslag. Vi går igenom hur man skapar etikettmallar, skriver ut etiketter och rapporter, publicerar på webben mm. Vi går även igenom hantering av gemensamma inställningar som frasbibliotek, säkerhet på arkivbildare och vi tittar på hur sökningen fungerar i Klara

Vid första kurstillfället går vi igenom alla funktioner i Klara och vid det andra fokuserar vi på tillämpningar och praktisk användning genom exempel och övningar.

Målet är att kursdeltagarna efter kursen ska kunna använda Klara fullt ut med inriktning mot såväl allmänna arkivschemat som verksamhetsbaserat förteckningssätt.

Kursledare är personer med erfarenhet från både utveckling och verksamhet.

Priset för kursen är 7 000 kr.

Datum för kursen:

  • Onsdag 22/2 kl. 9 - 12
  • Fredag 24/2 kl. 9 - 12
     

Länk till kursen skickas ut dagarna innan kurstillfället.

Kontaktperson: Claes Bengtsson, claes.bengtsson@knowit.se, 0722-316900

Till toppen