Hur kan företag implementera IoT på ett tryggt och säkert sätt?

Vad är skillnaden mellan säkerhet i IoT och traditionell it? Och vad ska man tänka på när man köper och utvecklar IoT?

Internet of Things (IoT) eller ”sakernas internet” är objekt, ofta elektronik och sensorer, som är identifierbara och kan kommunicera med varandra och utbyta data via internet och molnlösningar. Marknaden för IoT-produkter växer kraftigt och enligt IDC kommer det år 2025 finnas över 55 miljarder uppkopplade enheter i världen. Samtidigt som detta innebär många nya möjligheter skapar det också utmaningar, inte minst relaterat till säkerhet i IoT-produkter.

Men vad är skillnaden mellan säkerhet i IoT och traditionell it? Och vad ska man tänka på när man köper och utvecklar IoT?

Den 26 januari kl 12.00 bjuder vi in till ett webbinarium där vi kommer berätta mer om och diskutera dessa frågor, men även ge praktiska råd kring säkerhet i IoT.

Webbinariet kommer genomföras på svenska och norska. Det är interaktivt och upplagt som en paneldebatt där du kommer ha möjlighet att ställa frågor till talarna. Möteslänk skickas ut separat innan webbinariet.

Varmt välkommen!

Talare:

Jimmy Persson, Utvecklings- och säkerhetschef på Svenska Stadsnätsföreningen och författare till föreningens vägledning för robust och säker IoT.

Bjørn-Are Karolius, VD på Knowit Cybersecurity & Law, Norge. Bjørn-Are har lång erfarenhet av arbete med it- och informationssäkerhet och inom det bland annat av uppdrag med fokus på 5G.

Tony Schlyter, senior säkerhetskonsult på Knowit Cybersecurity & Law, Sverige. Tony har tidigare arbetat i uppdrag med fokus på bland annat säkerhet i uppkopplade bilar och jobbar just nu med produktutveckling inom IoT.

Alexander Wallin, jurist på Knowit Cybersecurity & Law, Sverige. Alexander är specialiserad på dataskyddsjuridik och har erfarenhet av uppdrag som externt dataskyddsombud och dataskyddsspecialist inom flera olika branscher.

Moderator för webbinariet är Åsa Schwarz, författare och konsult med över 20 års erfarenhet av cybersäkerhet. 2017 utnämndes Åsa till årets säkerhetsprofil och hon är just nu aktuell med AI-deckaren Dockfabriken.

Har du frågor om webbinariet? Kontakta Emma Enoksson på emma.enoksson@knowit.se

Till toppen