Hållbar IT - Knowit & Microsoft bjuder in till en nyttig lunch

Knowit bjuder in till ett viktigt lunchevent som berör oss alla - för att prata hållbarhet inom IT tillsammans med vår partner Microsoft.

Vi börjar med en lunch tillsammans kl 11:00. Därefter börjar seminariet och håller på fram till ca 14:00 med ett avbrott för kaffe och kaka i mitten.

Knowits hållbarhetsarbete ur ett IT-perspektiv

Daniel Hedberg som är sakkunnig inom hållbarhet på Knowit berättar mer om vad man kan göra som företag för att skapa IT-lösningar som bidrar till en bättre morgondag och vad vi gör inom Knowit på området.

Microsoft sustainable software

EU:s kommande CSRD-direktiv kräver att hållbarhet rapporterar på liknande detaljnivå som finansiell data. Vad innebär det för din organisation? Vi pratar om utmaningarna man ställs inför, hur man kan ta sig an utmaningen och vilka tekniska verktyg som kan hjälpa till. Sedan tar vi en titt på hur utsläpp relaterade till IT är jämförbara med utsläpp från flygindustrin och hur vi med enkla medel kan minska dessa.

Johan Nordberg, Cloud Solution Architect på Microsoft som har Sustainability som ett av sina huvudområden berättar mer. Johan har en lång teknisk bakgrund som utvecklare av webbtjänster och mobil-appar. På Microsoft har han fått möjlighet att kombinera intresset för teknik, med passion för klimat och hållbarhet.

Vem riktar sig seminariet till?

Lunchseminariet riktar sig till dig som jobbar inom IT-området i ledande roller som påverkar verksamheters arbete med hållbarhet. Men är du allmänt intresserad av hållbarhet så är du givetvis också välkommen, oavsett roll! Vi vill med lunchen ge en lösningsorienterad positiv inspiration och visa på tekniska lösningar för minskat klimatavtryck i framtiden.

Praktisk information

 • I anmälan anger du hur du vill delta i seminariet. Följande alternativ finns:
  - IRL i Sundsvall på Clarion Hotel (Skepparegatan 9)
  - på Knowits kontor i Umeå (Västra Norrlandsgatan 29)
  - på Knowits kontor i Luleå (Sandsviksgatan 60)
  - via länk (från ca kl 11:45)
 • Kom ihåg att meddela eventuella allergier och kostpreferenser i din anmälan
 • Det går bra att betala för lunchen om så önskas (görs på plats)
 • Avbokning: Om du får förhinder avboka din plats till: kristin.westman@knowit.se 
   

Varmt välkomna!

Knowit & Microsoft

 

Till toppen