Cloud, Security & Legal Challenges – vad gäller egentligen?

Cybersäkerhet & juridik

Fredagen den 10 maj bjuder Knowit Insight in till ytterligare ett spännande frukostseminarium på vårt kontor i Göteborg.

Vi ser att det finns ett stort behov av att klargöra och diskutera de utmaningar som gäller för samtliga organisationer som intresserar sig för molnlösningar. Dels handlar det om offentliga organisationer som har påbörjat en digital transformation mot moln, men plötsligt fått stopp baserat på nya riktlinjer och rekommendationer. Det handlar även om privata aktörer som på grund av motstridiga riktlinjer inte känner sig säkra på att satsa och investera i nya affärsmöjligheter.

Vi har bjudit in två mycket meriterade talare och tar höjd för många frågor denna fredagsmorgon. Det är stor chans att detta seminarium kommer bli fullbokat, så anmäl dig gärna så snart som möjligt.

07.30-08.00 Vi bjuder på frukost för de som vill

08.00-08.40 En introduktion till hur regleringar som CLOUD Act och GDPR påverkar er möjlighet att använda AWS moln
Paul Ahlgren, Senior Partner Solutions Architect på Amazon Web Services
”Old enough to be called an Industry Veteran with more than 35 years of IT experience.
Worked with Fintech customers for more than 20 years and has worked as Chief Solution Architect for Skandiabanken. Has also consulted for several major companies in Telecom and Manufacturing.”

Du får lära dig mer om hur regleringar som GDPR och CLOUD Act påverkar er möjlighet att använda AWS-moln. Dessutom kommer du får veta mer om vad eSams uttalande innebär och om hur lagar som Säkerhetsskyddslagen och Patientsäkerhetslagen fungerar med AWS.

08.40-09.10 Säkerhetsstrategier   
Mats Persson, Senior Security Consultant på Knowit Insight
DevOps, säkerhet, och moln är områden som Mats brinner för och kämpar både internt och externt för att få fram budskapet kring. En engagerande talare med spetskompetens från några av branschens mest progressiva företag.

Mats presentation kommer att handla om hur du skyddar din information i molnet med olika krypteringsstrategier, men även om frågan ifall kryptering i vila verkligen är det viktigaste skyddet för informationen.

09.10 Frågestund med både Paul och Mats
Ta vara på tillfället för att ställa dina frågor.

Vi ser fram emot att träffa er den 10 maj på Knowits kontor i Göteborg!

Knowit Insight – Cybersäkerhet & juridik

Kunskap gör mest nytta om vi sprider den. Därför ordnar vi seminarier om it- och informationssäkerhet två till fyra gånger per år under samlingsnamnet Secure Insight. Denna gång har vi åter anordnat ett frukostseminarium, då responsen varit mycket positiv vid tidigare tillfällen. Avsikten är att sammanföra aktuella ämnen med kunniga talare och intresserade deltagare för underhållande kunskapsutbyte, men även för trevligt mingel och umgänge.  

Kontakta Tony Schlyter om du har frågor.

Till toppen