Vi ger utbildning åt barn på flykt

Publicerad 10 dec 2018 Barn i ett klassrum

I december samlar medarbetare och Knowit tillsammans in pengar för att ge barn på flykt chansen att gå i skola för att få en bättre framtid. Julgåvan är öronmärkt för UNHCRS:s projekt Educate a child.

Det finns 4 miljoner flyktingbarn och ungdomar runt om i världen som inte har tillgång till utbildning. Det tycker vi på Knowit är oacceptabelt.

Därför har vi beslutat att skänka en julgåva som ger flyktingbarn möjligheten att lära sig läsa och skriva, istället för att ge bort traditionella klappar till våra anställda.

Skolan ger mer än kunskap

Bidraget går till FN:s flyktinghjälpsorganisation UNHCR och deras angelägna projekt Educate a child. Genom initiativet får 100 000-tals barn och ungdomar i 12 länder chansen att gå i skola. Projektet ligger nära Knowits vision om ett långsiktigt hållbart och mänskligt samhälle.

– Knowit ordnar en julkampanj där vi som bolag matchar våra anställdas gåvor till UNHCR:s arbete för barn på flykt. Skolgång är inte bara nyckeln till en bättre framtid, den är livsviktig för barnen. Att gå i skolan varje dag hjälper dem att få struktur i en kaotisk vardag och är ett verktyg för att överleva, säger Per Wallentin, vd och koncernchef för Knowit.

UNHCR_Per Wallentin_1200x627_NOV2018.jpg

Per Wallentin, vd och koncernchef för Knowit.

300 kronor räcker till ett skolpaket

Julkampanjen ger alla medarbetare möjlighet att skänka ett valfritt belopp på en gemensam kampanjsajt fram till julafton. Knowit som bolag matchar sedan gåvan med samma belopp. Målsättningen är att samla in 500 000 kronor.

– Vi hoppas att så många som möjligt av våra 2 000 anställda vill vara med i insamlingen, säger Per Wallentin.

300 kronor räcker till exempel till en skolbänk, en stol och ett års användning av skolböcker och pennor till ett barn på flykt.

– Om vi lyckas nå vårt mål kan närmare 1 700 barn gå i skola. Vilken fin julklapp det skulle vara! säger Per.

Vänföretag till UNHCR

Under hela 2019 fortsätter vi som vänföretag till UNHCR för att löpande bidra till det viktiga arbetet för barn och familjer på flykt.

Tidigare år har vi samlat in bidrag till UNHCR:s projekt för bland annat innovativa flyktinghem i Irak och familjer på flykt från Aleppo.

Till toppen