Miljöhack skapar hållbara lösningar i Oslo

Publicerad 25 feb 2019

Oslo är utsedd till Europas miljöhuvudstad 2019, där Knowit är en stolt samarbetspartner. Under tre dagar har över 40 anställda arbetat tillsammans med miljö- och klimatutmaningar under Knowit Miljøhackaton.

Knowit har som mål att skapa ett hållbart och mänskligt samhälle genom digitalisering och innovation. Med över 450 anställda i Oslo var ett partnerskap med Oslo kommun och miljöhuvudstaden 2019 ett självklart val.

– Vi har länge arbetat med aktörer som har miljö och hållbarhet högt uppe på agendan, såsom Ruter (kollektivtrafikföretag i Oslo och närområdet) och Oslo kommun. Det var därför naturligt för oss att delta i aktiviteter relaterade till det officiella programmet. Det handlar både om att motivera, inspirera och sprida kunskap, säger Erik Amundrud, VD för Knowit Solutions i Norge.

Under tre intensiva dagar, mellan 7–9 februari, arrangerades Miljøhack by Knowit på Voksenåsen i Oslo. 40 anställda, både utvecklare, designers, affärsutvecklare och experter av användarupplevelse blev uppdelade i sju team.

– Formatet var ett hackathon där teamen arbetade med att skapa konkreta lösningar på utmaningar för Knowits partners: Oslo Kommun, Statsbygg, Skanska, Ruter, City Q och StorOslo Eiendom, säger Jan Henrik Gundelsby, CTO i Knowit Objectnet.

Några av de utmaningar som de skulle lösa var källsortering för Oslo kommun och realtidsutmaningar för Ruter, och flera av kunderna var även involverade under de dagar som hackatonen varade.

Oslos kommunfullmäktige för miljö och transport, Lan Marie Berg, var närvarande när resultaten från Environmental Hack presenterades under en öppen dag med fokus på hållbarhet och miljö vid Knowits huvudkontor i Oslo.

– Det är förstås väldigt glädjande att vi får uppmärksamhet åt de lösningar och de ansträngningar som våra anställda har gjort under dessa dagar. Det känns extra kul är att vi får arbeta med specifika projekt där vi vet att våra kunder och partners vill ha nya perspektiv, säger Anette Urhamar, VD för Knowit Experience Oslo.

Se filmen från den öppna dagen i Oslo med fokus på hållbarhet och miljö.

Vill du veta mer?
Christina Johansson
Head of Communications
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen