Knowit stöttar kundernas R&D-avdelningar för en mer hållbar affär

Publicerad 18 maj 2022

Connectivity är ett affärsområde inom Knowit som kombinerar teknisk expertis och affärskompetens inom högteknologisk mjukvaruutveckling. Inom affärsområdet Connectivity arbetar idag cirka 600 konsulter med att utveckla embedded systems och molnlösningar för kunder inom främst telekom-, bil- och tillverkande industri. Kit Gullbrandson är ny i rollen som ansvarig för den svenska verksamheten, med ett tydligt mål att utveckla kunderbjudandet för både befintliga och nya kunder.

– Connectivitys styrka ligger i att vi jobbar nära våra kunder och har förmågan och kapaciteten att leverera hela utvecklingsteam. Naturligtvis kan vi stötta våra kunder med kompetens-förstärkning i form av enstaka konsulter, men vår expertis är att lösa större behov inom mjukvaruutveckling. Några exempel på områden vi jobbar inom är: inbyggd mjukvara till telekombasstationer, säkra kommunikationslösningar till banker, infotainmentsystem till fordonsindustrin. 

Det berättar Kit, ny i rollen som ansvarig för den svenska verksamheten inom Knowit Connectivity, och fortsätter:  

– Vi vill förstärka kommunikationen mot kund och förtydliga bredden av vad bolaget har att erbjuda, från hårdvarunära lösningar till cloud-applikationer. Utöver att förtydliga den befintliga plattformen undersöker vi även möjligheten att hitta synergier, nya kundsegment eller geografiska områden där vi kan bidraga med värde.   

De digitala lösningar som Connectivity tar fram tillsammans med våra kunder och partners finns i alla delar av näringslivet. Knowits roll i samhället ökar i en alltmer digitaliserad värld och det blir allt viktigare att förstå hur samtiden förändras för att bättre fånga upp möjligheter, hantera risker och forma nya affärer.  

– Vi har ambitionen att alltid utföra våra projekt med hållbarhet och kundvärde i fokus. I samarbeten med kund kan detta ske både genom att ta mer rättvisa och ansvarsfulla val i beslutsprocessen, men i många fall väljs just Knowit som leverantör då hela projektets syfte är att arbeta mot en mer hållbar framtid. En av dessa satsningar som jag är extra stolt över är när ett projekt Connectivity var delaktig i för ett större telekomföretag som tidigare i år vann pris under Mobile World Congress 2022. Genom att applicera en mjukvara i en av kundens produkter hjälpte vi dem att minska energikonsumtionen med 30% under lågintensiva perioder på dagen.  

Vill du också vara med och skapa en mer mänsklig och hållbar framtid genom digitalisering? Se våra lediga jobb här!   

Vill du veta mer?
Kit Gullbrandson
Sverigechef Connectivity
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen