Inspirerande dag när Techarenan Summit arrangerades

Publicerad 17 nov 2020 Per Wallentin, vd Knowit med i Techarenan Summits paneldebatt om AI

Det blev en inspirerande och lärorik dag när Techarenan Summit arrangerades. Som samarbetspartner hade vi vår koncernchef Per Wallentin på plats för att prata AI och teknik på ett hållbart sätt i en av paneldebatterna. Pernilla Vinneby, vd, Knowit Experience Stockholm fanns även med och diskuterade patienten och tekniken.

AI och teknik på ett hållbart sätt

I debatten om AI pratade man om vikten av att använda data på ett smart sätt, arbeta än mer datadrivet och där man använder olika kund- och datakällor för att kunna ta fram och matcha så smarta lösningar som möjligt åt kunder och leverantörer.

– Om fem år kommer vi ha bättre koll på all data då 5G är på plats, vilket kommer att förändra otroligt mycket. Vi kommer även ha lämnat över många beslutsansvar till AI-maskiner framöver, uppskattar Per Wallentin om framtidsutsikterna inom området.

Patienten och tekniken

I paneldebatten om patienten och tekniken pratade man om hur Sverige ligger i framkant när det kommer till e-hälsa och att vi är före de allra flesta länder när det kommer till att digitalisera vården. Dock har även vi våra utmaningar vi behöver hantera, men med den senaste tidens framfart i och med pandemin har det hänt väldigt mycket på kort tid och marknaden har mognat. Covid-situationen har hjälpt till att flytta fram positionerna snabbt.

– Väldigt mycket av e-hälsosegmentet vi kommer få se framåt handlar om det preventiva, vilket innebär att man inte ska bli så sjuk så att man behöver söka vård. Vårdtagare bör ha den egna kontrollen och på egen hand kunna ta välunderrättade beslut som leder personen i den riktningen för hans eller hennes egna hälsoval. Jag tror också vi kommer få fler digitala lösningar på plats där olika typer av specialistaktörer kommer att samverka på ett helt nytt sätt framöver och där kunderna har access till sin egen kunddata, säger Pernilla Vinneby i debatten.

Paneldebatt: How to leverage AI and Tech for sustainability.

Paneldebatt: The modern patient and tech.

Se samtliga paneldebatter från Techarenan Summit.

Vill du veta mer?
Pernilla Vinneby
Affärsansvarig E-hälsa Knowit Experience
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen