Frukostseminarium

Administrativa robotar och processautomatisering

Nyfiken på automatisering av arbetsuppgifter med hjälp av mjukvarurobotar? Hur använder man sina resurser klokt och tar bort tråkiga arbetsuppgifter? Är detta något för er och hur tar man första steget? Nyfiken på AI? Både visioner och hur man tillämpar det redan idag. Välkommen på frukostseminarium!

Vad är är Robotics Process Automation (RPA)?

Robot Process Automation (RPA) är för många organisationer ett aktuellt och nytt ämne där administrativa robotar kan hjälpa till att effektivisera arbetsuppgifter och processer, öka kvalitetssäkring och frigöra mänskliga resurser. Robotar är programvara som kan utföra samma åtgärder på ett skrivbord som en människa. De kan navigera på en skärm, öppna och stänga program, kopiera/ klistra in, skicka e-post, söka på webben, etc. De kan imitera den anställdes agerande och iscensätta alla program på skrivbordet. Vilket frigör resurser för den person som tidigare var tvungen att utföra administrativa uppgifter. Särskilt manuell och arbetsintensiv verksamhet inom HR, ekonomi, redovisning, service, offentlig förvaltning, kundcenter och distribution kan med stor fördel läggas om.

Scenario

En av våra kunder har döpt sin första robot Peter. Peter fick lära sig sina uppgifter av Pia som är 38, och har en avancerad examen i ekonomi. Vad är skillnaden mellan Pia och Peter? Peter använder två minuter för att göra jobbet, där Pia tillbringar 13 minuter. Peter har en felmarginal på 0%, där Pia har 8%. Pia arbetar 37 timmar i veckan, när Peter arbetar 24 x 7. Peter kostar en åttondel av vad Pia kostar. Pia har förmåga och kapacitet att ägna sig åt mer eftertänksamma uppgifter, vilket inte Peter kan som endast drivs av uppsatta regler. Pia är också roligare och mer intressant att äta lunch med.

Talare

Robotics Process Automation – håll det enkelt, börja smått och skala upp! Katriina Valli, Lead Consultant Knowit (tidigare VP Research Gartner). Katriina presenterar Robotics Process Automation som koncept och vilka trender som styrt utvecklingen av RPA. Evolutionen av intelligenta arbetsmiljöer kommer att drivas av RPA med integrerad maskininlärning, artificiell intelligens och andra smarta teknologier. Vilka steg är viktiga att ta idag för att fånga utvecklingen? Katriina guidar och förklarar vikten av att agera snabbt, börja nu, hålla det enkelt, starta smått och skala upp! Katriina håller sin presentation på engelska.
Vilken strategi är den rätta? Tomas Sandén, CEO Knowit Insight Hur förhåller man sig som företag till den accelererande utvecklingen inom automatisering? Hur tar man sitt pilottest vidare till nästa steg och hur väljer man strategi? Tomas breddar perspektivet för hur man kan relatera till utvecklingen idag inom robotics, artificiell intelligens och maskininlärning. Han belyser också vikten av att ta rätt beslut nu för att stärka möjligheterna till framtida konkurrenskraft.
Värdefulla lärdomar och fallgropar att undvika! Ingvar Larsson, CEO Knowit Decision AS Ingvar delar med sig av värdefulla insikter och viktiga lärdomar sammanställda från flertalet genomförda implementationer. Få konkreta tips och råd, kunskap om fallgropar att undvika samt tankar och ideér för roadmap. Ingvar kopplar även ihop Katriinas presentation med Tomas strategier för hur man konkretiserar den uppsjö av möjligheter som kommer med RPA och automatiserig.
Boka ett personligt möte med våra experter Missa inte möjligheten att boka ett personligt möte med någon av våra experter, Katriina, Tomas och Ingvar efter konferensen. Ange i anmälningsfältet vilken/vilka av våra experter ni önskar boka möte med.
Konferensinformation Datum: Onsdag den 1 februari, kl 8.30-10.30 Plats: Knowit, Klarabergsgatan 60, 4tr, Stockholm. Sista dag för anmälan den 30 januari. Frukost serveras mellan kl 8.00-8.30.
Till toppen