Solutions

Mastering the Requirements Process

Ska du bara gå en enda kurs i kravhantering/business analysis i ditt yrkesliv så ska du gå den här. Suzanne Robertson är känd för sina pedagogiska kurser, sitt sätt att lära ut och för att vara en exceptionell kommunikatör. Ta chansen att lära dig kommunicera på riktigt med såväl intressenter som utvecklingsteam – så pass väl att de mer än gärna kommer på dina möten och workshops.

Mastering the Requirements Process är en tre dagar lång kurs som lär ut kravhantering på riktigt, vare sig du jobbar agilt, traditionellt eller med upphandling, förmedlat av en kursledare i världsklass.

Eviga principer

Kravhanterare och kravanalytiker behöver strukturerade metoder och verktyg för att förstå, samla in, kommunicera och dokumentera affärsbehov och krav. Utvecklingsmetoder och managementfilosofier kommer och går men som tur är finns det vissa grundläggande kunskaper som aldrig blir omoderna och som nästan alla metoder i grunden bygger på. Sådana kunskaper kallar vi för eviga principer och om du lär dig bemästra dessa kommer du att bli en mästare, oavsett om det är agile, lean eller teal som gäller för tillfället. 

Är den här kursen för mig?

Ja, om du är intresserad av att bli framtidens främsta kravhanterare, vara med och utveckla produkter som skapar värde för kunder och intressenter, dvs rätt produkter, som används och uppskattas, då är den här kursen för dig.

Mastering the Requirements Process är en tredagarskurs i workshopform som lär ut en komplett process för att hitta de verkliga kraven och definiera dem på ett tydligt, mätbart och otvetydigt sätt. 

Vad lär man sig?

  • Förstå intressenters verkliga behov
  • Förstå och kommunicera scope, mål och intressenter
  • Skriva krav för agila projekt
  • Arbeta iterativt för ett snabbt lärande
  • Använda prototyper och sketcher för att hitta gömda eller glömda behov
  • Kommunikation på riktigt
  • Förbättra relationen mellan verksamhet, användare och utvecklare

 

Helt enkelt en komplett kurs för dig som vill bli framtidens kravhanterare!

Vad säger andra?

”Bra kurs med många grupparbeten och ett bokmaterial som jag fortfarande har användning av. Det skulle ge ett extra plus att även inkludera kravmallarna i anmälningsavgiften. Jag kan absolut rekommendera kursen, och då särskilt till aktivt verksamma kravanalytiker." - Cecilia Spele, Statoil Fuel & Retail

”Bra metodinriktad dragning av Volereprocessen. Jag har i efterhand haft användning av mallarna för bland annat stakeholderinventering." - Martin Zachrisson, Etteplan

"Mycket bra kurs! Förutom materialet och alla exempel så var kursledaren Suzanne Robertsons personlighet en stor behållning. Det var ett riktigt starkt gäng som gick kursen, och jag själv har haft särskild användning av hennes modeller och praktiska metoder för att lyfta kravdiskussioner från en teknisk nivå till relevanta verksamhetsfrågor." - Magnus Sjöholm,  Kiwano Consulting

 

Vad ingår?

Kursmaterial samt boken Mastering the Requirements Process ingår i priset. Dessutom ingår frukost, lunch och fika alla tre dagarna.

 

Till toppen