Kurs

Intro till Scrum - Varför pratar alla om det?

Scrum har blivit industristandard för hur vi jobbar med mjukvaruutveckling i Sverige. Scrum är ett arbetssätt som är lätt att lära men svårt att bemästra. Scrum är som ett körkort för team och används gärna i samband med produktutveckling men kan lika gärna appliceras i förvaltning och projekt. Ove Holmberg lär ut hemligheterna och fallgroparna bakom Scrum under tre timmar. Denna kurs går igenom alla Scrums delar och förklarar varför de finns. Vi kommer arbeta ”hands-on”- dvs genomföra ett halvt Scrumprojekt med ca 2-3 sprintar inklusive förberedelser och avslut.

Är den här kursen för mig?
Ja, om du är nyfiken på vad Scrum är för något eller/och du har jobbat ett tag med Scrum men inte fått till rätta knycken.

Vad säger andra?

"Jag gillade att det var praktiskt/workshop-aktigt och att man kunde bolla idéer med läraren. Slidesen med övergripande flödesbilder på Scrum-processerna var väldigt bra då man får en bra överblick. Det var god stämning och intressanta diskussioner.”       Mattias, Xlent

”Läraren, teorin och praktiken var mycket bra. Även om det tydligen inte var kört förut märktes det att det inte var första gången liknande kurser hölls. Det var aldrig tvekan om varför och när något gjordes under kursen. Det sammanflätades väldigt bra och poängerna tydliggjordes med praktik. Man kommer inte glömma att det är VÄRDE man ska skapa.”     Ahmed, Xlent

Talare

Ove Holmberg Ove Holmberg har stöttat organisationer sedan 2008 med att implementera Scrum. Han har en lång och gedigen bakgrund inom kravhantering som Agile Coach och har förutom det erfarenhet av att hålla kurser och utbildningar på ämnet. Han är en passionerad och innovativ person som kommer se till att du går från kursen med en ordentlig grund att stå på.

Agenda

Vad lär man sig?
• Scrums alla ceremonier (demo, retrospektiv, sprintplanering, scrum of scrums etc)
• Scrums alla roller (team, scrum-master, produktägare)
• Scrums alla artefakter (burndown chart, product/sprint backlog)
• Scrums alla fallgropar
• Att skriva en user-story

Till toppen