Frukostseminarium

Excel och Power BI - hur fungerar det?

Sitter ni och analyserar er data i avancerade och invecklade Excelsnurror? Har olika avdelningar egna Excelark med beräkningar och Excelfilerna skickas fram och tillbaka? Ni är i så fall långt ifrån ensamma, så här ser verkligheten ut hos flertalet organisationer i Sverige.

Många känner också att det tar emot att gå över till en mer datadriven vardag och använda verktyg såsom Power BI för effektivare analyser och intern delning. Måste vi verkligen bygga om alla diagram vi kämpat med att ta fram genom åren? Svaret är nej - det behöver ni inte! I senaste versionen av Power BI kan ni flytta över både data från filerna likväl som helt färdiga diagram och visualiseringar direkt in i Power BI. Ni kan även flytta tillbaka dem in i Excel igen efter att ni vänt och vridit på datan om så önskas.

Tillsammans med Microsoft visar vi på Knowit hur Power BI fungerar i praktiken och hur ni enkelt kan kombinera det med Excel för smidigt övergång. Seminariet passar både er som känner igen er i våra exempel samt er som bara är nyfikna på att veta mer om Power BI i stort. Vi bjuder på frukost och glögg med pepparkaka.

Välkomna!

Dag: 2 december
Tid: 8-9:30
Plats: Klarabergsgatan 60, Stockholm
Sista dag för anmälan: 1 december
Frågor? Jens Wintzer, 0702-368383

Talare

David Svensson Analytiker- och visualiseringsexpert, Knowit Decision
Andrija Marcic Produktspecialist, Microsoft
Till toppen