Frukostseminarium

Bonava – en resa in i molnet

Den 7:e mars bjuder Knowit Architecture in till ett frukostseminarium där Patrik Ström ska prata om Bonavas omställning från att vara en del av NCC koncernen till att bli ett eget börsnoterat bolag. Detta föredrag är det tredje i serien av Architecture Talks.

När NCC beslutade att dela ut affärsområdet Housing till sina aktieägare fick IT-chefen Patrik Ström det intressanta uppdraget att skapa en helt ny IT-miljö för det nya bolaget. Eftersom nästan alla IT-lösningar delades med NCC så innebar det val och implementering av affärssystem, infrastruktur, telefonilösningar för användare i åtta länder.

Det absolut första som måste bestämmas är den grundläggande arkitekturen. Patrik bestämde sig för en handfull styrande principer som skulle uppfyllas av arkitekturen och ställde sig samtidigt frågan ”hur långt ut i molnet törs man gå?”

Bonava valde att gå all in i en molnarkitektur vilket bl.a innebär att alla nya affärssystem är Saas-lösningar, existerande lösningar migrerades till Azure och hela klientplattformen är molnbaserad. Vilka utmaningar och möjligheter har det fört med sig?

Under 2016 bedrev Bonava upp till 15 parallella IT-projekt som tillsammans skulle skapa en helt ny IT-miljö och rulla ut denna till användarna, samtidigt som marknadens förväntningar på det nya bolaget var skyhöga. Vilka erfarenheter har Bonava dragit av denna förändringsresa och om man skulle göra om alltihop – vad skulle man gjort annorlunda?

NÄR: Tisdagen 7 mars 2017, kl. 08.00-09.30. Frukost serveras mellan 08.00-08.30

VAR: Knowit, Klarabergsgatan 60, 4 tr. Stockholm. Lokal BILEN-E48.

Vid eventuella frågor, kontakta Helena Svedelius.

Välkommen!

Talare

Patrik Ström är CIO på Bonava och tidigare IT-chef på NCC Housing.
Till toppen