Solutions

Analytics Day

Knowit Analytics Lab bjuder dig till en lärorik eftermiddag fylld med inspiration; du kommer att få med dig innovativa idéer och nya tankar. Seminariet lär dig mer om Data Science, Machine Learning, Data Engineering och Avancerad Analys.

14:00 Introduktion: Data Science igår, idag och i framtiden
Håkan Alsén, Knowit Göteborg

Data är det nya guldet. Digitaliseringen som vi är mitt inne i skapar enorma mängder data. Mycket värdefull information gömmer sig i data, ta vara på den! 

14:15 Textanalys på norska TV2
Dan Jacobsson, Knowit Decision Stockholm

80 procent av all data är idag ostrukturerad. Vilka möjligheter finns idag att analysera och hantera den ostrukturerade datan och hur fångar man upp mönster och trender?

TV2 Norge har dragit nytta av att kombinera strukturerad data med ostrukturerad data vilket resulterade i utmärkelsen "Innovation Of The Year"

14:40 Data Scientist - Galaxer
Dr. Suzy Jones, Knowit Göteborg

Dr. Jones berättar om galaxbildning. Hur används avancerad analys med Python för att analysera, modellera och förutsäga galaxbildning och dess miljöer? 

15:00 Fika

15:15 Robotiserad inmatning
Dan Jacobsson, Knowit Decision Stockholm

Evolutionen av intelligenta arbetsmiljöer drivs av RPA (Robot Process Automation). RPA innebär integrerad maskininlärning, artificiell intelligens och andra smarta teknologier. Vilka steg är viktiga för att vara med på tåget?

15:40 Använda Watson med bottar
Robert Quinn, IBM Watson

Watson blev världskändis när den med AI-stöd vann Jeopardy. Robert kommer att berätta om ett forskningsprojekt med namnet TJBot som visar hur en kartonglåda och en Raspberry Pi kan omvandlas till en kognitiv robot.

16:00 Äntligen en ny databas - för analys
Philip Stenholm, Snowflake

Snowflake förklarar hur de har utvecklat en helt ny SQL baserad helautomatisk databas för molnet. Snowflake hanterar stora datamängder med höga prestanda krav i molnet. 

17:00 Tilltugg och mingel

 

Varmt välkommen!

Till toppen