Frukostseminarium

Vad innebär den nya säkerhetsskyddslagen och hur ska en säkerhetsskyddsanalys tas fram?

Då intresset för detta seminarium varit otroligt högt är det redan fullbokat. Vill du stå på reservlistan? Vänligen ta kontakt med Emma Enoksson.

Sveriges nya säkerhetsskyddslag träder i kraft den 1 april 2019. Därför är det nu viktigt att vara medveten om vad lagen innebär för den egna verksamheten i praktiken.

Som en del i vår satsning på att vara del av Sveriges samhällssäkerhet bjuder vi in till föredrag och nätverkande i en avslappnande miljö på vårt Stockholmskontor. 

Vi kommer att få lyssna på ett föredrag om vilka nyheter den nya lagstiftningen innebär, hur man bör anpassa sig till den och hur den påverkar verksamheter. Stanna gärna kvar efter för mer diskussion och nätverkande. 

07.30 Vi bjuder på frukost för de som vill

08.00 Vilka nyheter tillkommer i den nya lagen och hur utförs en säkerhetsskyddsanalys?   
Marie Sjöberg, senior jurist med över tio års erfarenhet avsäkerhetsarbete, bland annat från Säkerhetspolisens säkerhetskyddsenhet samt Henrik Birgander, seniorkonsult inom säkerhetsskydd, som har arbetat med säkerhetsfrågor och säkerhetsskydd sedan början av 2000-talet, bland annat 10 år inom Säkerhetspolisen.

Marie kommer att presentera grunderna i den nya lagstiftningen med fokus på de viktigaste nyheterna jämfört med nuvarande lagstiftning och på begreppet Sveriges säkerhet. Vad utgör egentligen en säkerhetskänslig verksamhet och vad är skillnaden jämfört med en samhällsviktig verksamhet?  

Henrik fortsätter med att presentera nyheterna inom området säkerhetsskyddsanalys. Först kommer nya metoden att visas som är baserad på de nyligen utgivna föreskrifterna, sedan erfarenheterna efter den första utbildningen på den nya metoden samt särskilda utmaningar inom området.

08.40 Diskussion och frågor 
Passa på att ställa relevanta frågor till Marie, Henrik och övriga deltagare. 

Vi ser fram emot att träffa er den 9 april  Knowits Stockholmskontor, Klarabergsgatan 60.

Knowit Insight  Cybersäkerhet & juridik 
Kunskap gör mest nytta om vi sprider den. Därför ordnar vi seminarier om it- och informationssäkerhet tvåtill fyra gånger per år under samlingsnamnetSecureInsight. Denna gång har vi gått lite utanför vår vanliga zon och anordnar ett frukostseminarium om säkerhet i samhället. Avsikten är att sammanföra aktuella ämnen med kunniga talare och intresserade deltagare för underhållande kunskapsutbyte, men även för trevligt mingel och umgänge. 

Kontakta Emma Enoksson om ni har frågor. 

Till toppen