Insight

Mind the gender gap

Då vårens frukostseminarium blev fullbokat och mycket lyckat får du nu en ny chans! Den 13 september är det dags för ytterligare ett frukostseminarium kring varför organisationer bör bry sig om jämställdhet. Här är strategin för en lyckad satsning!

Visste du att Sverige nu har halkat ner till en femteplats från att tidigare ha legat i topp när världens länder rankas efter jämställdhet? Faktum är att 9 av 10 bolag i Sverige bromsar utvecklingen mot jämställdhet. Parallellt med detta initierar många organisationer olika jämställdhetssatsningar utan att riktigt lyckas och efter en höst kantad av me too-upprop och en intensiv samhällsdebatt är frågan mer aktuell än någonsin.

Under detta frukostseminarium presenterar vi lärdomar och fallgropar i jämställdhetssatsningar och en strategi som vi vet leder till både ökad trivsel, lönsamhet och tillväxt. Vi kommer utgå från nuläget kring jämställdhet i Sverige, berätta varför bias är en av förklaringarna till att det ser ut som det gör, vad snäva normer i samhället och på arbetsplatser har för konsekvenser och vad vi kan göra för att ändra på detta.

Frukost serveras från 07.30 och föreläsningen börjar 07.45. Efter dragningen finns möjlighet att diskutera och ställa frågor.

Anmäl dig genom att fylla i formuläret till höger. 

Plats: Klarabergsgatan 60 (Knowits kontor i Stockholm)
Datum & tid: Torsdag 13 september 2018, kl. 07.45-08.45 (frukost serveras från 07.30)
Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt, men vi tar ut en no show-avgift på 200 SEK. Får du förhinder? Ge gärna din plats till en kollega.

Varmt välkommen!

Talare

Per Wallentin VD och koncernchef
Helena Tronner Organisationspsykolog
Ingrid Kling Managementkonsult
Till toppen