Insight

Expo Dataskydd

Expo Dataskydd är en naturlig mötesplats för alla som arbetar med dataskydds- & integritetsfrågor. Under en heldag träffas vi för att lyssna på talare av absoluta toppklass. Vi lär oss om hantering av känsliga uppgifter, dokumentering, datasäkerhet & mycket mer.

Knowits Mikael Tanner håller ett föredrag kl. 14.50 på temat Cache me if you can - social engineering förr och nu

Dataskydd har så många olika infallsvinklar. Fysiskt, logiskt och integritetsmässigt är bara några av dem. Den mänskliga faktorn finns fortfarande med och är lika viktig att skydda och skydda sig mot. Under 45 minuter får vi veta lite om historiken bakom social engineering, hur den yttrar sig idag och hur man skyddar sig mot den.

Mikael är idag anställd hos Knowit Secure som senior säkerhetskonsult och har tidigare under drygt nio års tid ägnat sig åt säkerhetsskydds-, personskydds- och underrättelsearbete inom Säkerhetspolisen. Tillsammans med ytterligare drygt 15 års erfarenhet från det privata näringslivet (Nokia, Preem, Electronic Data Systems m.fl.) har han samlat på sig en hel del tankar och funderingar om awareness och skyddstekniker. Några av dem kommer förmedlas under föreläsningen som komplement till dagens övriga pass.

Talare

Mikael Tanner Senior säkerhetskonsult
Till toppen