Seminarium

En säker digital värld

Hur får vi ledning och verksamhet engagerad i IT- och informationssäkerhetsarbetet?

För att få verkningskraft i sitt säkerhetsarbete krävs engagemang från både ledningen och verksamheten - men hur får vi det? Hur får vi ledningen att förstå varför vi behöver lägga tid, pengar och resurser på säkerhet? Hur får vi medarbetarna att följa våra krav och riktlinjer? 
 
Boka in den 14 november då vi bjuder in till ännu en eftermiddag fylld av spännande presentationer inom temat IT- och informationssäkerhet för att diskutera ovan nämnda frågeställningar. 
 
Arbetar du med IT- och informationssäkerhet eller har du ett intresse för ämnet och vill veta mer? Då är du varmt välkommen. Från klockan 14.30 bjuder vi på fika och klockan 15.00 drar vi igång med den första presentationen. Vi avslutar presentationerna med en kort paneldebatt med våra talare. Därefter bjuder vi på mat och dryck. Stanna gärna kvar efteråt och fortsätt diskussionerna tillsammans.

Önskar du meddela matpreferenser? Vänligen kontakta Tony Schlyter på tony.schlyter@knowit.se.
 
14.30-15.00: Drop in - fika serveras

15.00-15.30: När kunderna förväntar sig säkra tjänster 
Christer Wejke, CISO samt Internal IT Manager and Product Manager Pagero Payment Services på Pagero 

Pagero digitaliserar orderläggning och fakturering för företag med molnbaserad mjukvara och arbetar för att göra e-business enkelt och säkert. Christer har länge arbetat med att utveckla Pageros tjänster och att leda företagets informationssäkerhetsprogram. Hans föredrag kommerhandla om hur man skapar affärsnytta genom säkerhet, hur han gjort för att få ledningen att förstå vikten av att bry sig om IT- och informationssäkerhet, samt hur Christer involverat verksamheten i arbetet.    

15.30-16.00: Att tänka på det otänkbara 
Bo Sunnerhagen, Senior Managementkonsult på Knowit Insight

Bo är en senior säkerhets- och IT-managementkonsult som arbetar nära verksamheten och IT, där utveckling av process, organisation, IT och affärsmodell är viktiga tekniker. Han har drivit kontinuitetshanteringen för en IT-outsourcingverksamhet under många år och kommer att berätta om hur detta stödjer hela verksamheten. Tjänar det något till att planera för saker som nästan aldrig händer? Vad ska man med en dammig pärm till om det krisar?

16.00-16.15: Kort paus     

16.15-16.45: När kraften kommer underifrån 
Christina Boman, CSO / CISO UU, nominerad till 2018 års säkerhetsprofil  

Christina har sedan 2012 haft rollen som Säkerhets- och Informationssäkerhetschef på Uppsala universitet. Hennes bakgrund är inom Försvarsmakten och på Länsstyrelsen i Uppsala län. Kris, katastrof, beredskap och säkerhetsarbete har löpt som en röd tråd genom arbetslivet. Att skapa ordning i kaos kan vara en slutsats av det yrkesvalet men också glädjen i att hjälpa, förbättra, driva och se framåt.  

Att bereda väg för nya unga förmågor och att vara en kvinnlig förebild i en manligt dominerad yrkesgrupp är ytterligare två viktiga parametrar för Christina. I sin presentation berättar hon om hur hennes säkerhetsorganisation gick från att vara 3 till 15 personer på 6 år och hur hon fick gehör för förändringen. Hon kommer även fokusera på vad det innebär att kraften kommer underifrån och hur viktigt det är att ha roligt på arbetet när man jobbar med svåra frågor.

Secure Insight
Kunskap gör mest nytta om vi sprider den. Därför ordnar vi seminarier om IT- och informationssäkerhet två till fyra gånger per år under samlingsnamnet Secure Insight. Avsikten är att sammanföra aktuella ämnen med kunniga talare och intresserade deltagare för en eftermiddag med mycket kunskapsutbyte, men även för trevligt mingel och umgänge.

Till toppen